BLOG

Innováció az üzleti ajándékozásban – Hogyan tűnj ki 2024-ben a céges ajándékozás terén a konkurenciáddal szemben

Ajándékozási szokások változása

Az üzleti ajándékozás terén bár a zömében kínából beáramló klasszikus logózható merch termékek köre folyamatosan bővül, és már már nincs olyan hétköznapi használati tárgy, amit ne tudnának meglogózni nekünk, ettől még sokan érezhetik azt ezeket a tucat termékeket nézve, hogy bizony ezzel nehéz igazán meglepetést okozni ma már az üzleti életben. Senkinek nincs szüksége egy 23. logózott powerbankra, még akkor sem, ha ez 2x vékonyabb és világít is, nem úgy mint a tavalyi, vagy egy kétes ideig működő vezeték nélküli telefontöltőre, de a klasszikus bor, csokoládé kombináció sem fog igazán nagyot ütni, még ha gyönyörű masnis dobozban is van átadva. Ülünk és pörgetjük a katalógust, amit sok 1000 sorstársunk is tesz (Hr vezetők, marketingesek, sales vezetők, vagy éppen maga a CEO) , miután megkapta a biztató mondatot : „Lassan ideje lesz kitalálnod mit adjunk idén a partnereknek és a munkatársaknak.”. Sokan ilyenkor letudják a kérdést egy sablonos megoldással a dolgot. Pedig ma, amikor egyre jobban meg kell fontolnunk cégként is a kiadásainkat, igen is fontos, az, hogy, ha már adunk, akkor annak legyen valami hatása is. Hatása az ajándékozottra, hatása az üzleti kapcsolatunkra vele azáltal, hogy jobban megjegyezhetővé tesz bennünket, és jó esetben hatása a környezetünkre, társadalmilag fontos ügyekre. 2024-ben mindez már lehetséges anélkül, csak éppen nem a klasszikus ajándékkatalógusokban kell keresni rá a megoldást.

VÁÓÓ érzés egyetlen ajándéktól

Az ügyfelek és partnerek elvárásai, ahogy már tárgyaltuk is egyre magasabbak. Ahogy a gyerekek ingerküszöbe is egyre inkább felfelé tolódik, így van ez velünk is felnőttekkel. Míg korábban alig tudtuk levakarni a mosolyt az arcunkról az örömtől, ha megláttunk egy pendrive-ot a cégünk logójával, addig ma már ezek a termékek az állásbörzéken tucatszám szórt repicuccok lettek, amik az esetek többségében egy fiók mélyén végzik be sorsukat.

Az egyszerű, hagyományos ajándékok már nem elegendők a kiemelkedéshez. Interaktív, személyre szabott, fenntartható ajándékok iránti kereslet egyre növekszik, hiszen ezek nem csak a vállalati imázst erősítik, hanem valódi élményt nyújtanak az ajándékozottaknak. Ebben a kontextusban válik a loc(k)albox egy igazán innovatív ajándékmegoldássá, amihez hasonlót máshonnan garantálunk, hogy még nem kapott a kiszemelt ajándékozott.

Mi teszi különlegessé a loc(k)alboxot?

A loc(k)albox egy, amolyan 5in1 megoldás. Nem csupán egy elegáns ajándékdoboz, hanem egy meglepetések sorozatát kínáló , kreatív élmény ajándék. Az exkluzív, fából készült dekorációs ajándékdoboz egy apró kombinációs (ha úgy tetszik számzáras) lakattal van lezárva, melyet egy interaktív kvízjáték segítségével lehet kinyitni. Az ajándékozott okostelefonjával beolvassa a doboz tetején található QR kódot, és máris egy izgalmas játékba kerül, amelynek végén megszerezheti a nyitókódot. Hogy egy partnerünk véleményét idézzük „A szabaduló szoba izgalmát ötvezi a Legyen Ön is Milliomos című egykori tévéműsor kvízjátékos élményével”. Ez az innovatív megközelítés biztosítja, hogy az ajándék nem csak egy egyszerű tárgy, hanem egy emlékezetes élmény is legyen.

Cégre és személyre szabhatóság a köbön

A loc(k)albox különlegessége abban rejlik, hogy teljes mértékben testre szabható. A cégek saját logójukkal és színvilágukkal díszíthetik a dobozt, míg a kvízjáték tartalmát is igényeik szerint alakíthatják ki. Lehetőség van rajta keresztül videós, képes, hang, vagy éppen szöveges üzenetet küldeni. És a kvízjátékokat is teljesen a cégre igazíthatjuk, ami akár a cég márka ismertségét, sales tevékenységét is segítheti. Bemutathatjuk cégünk kulisszatitkait, amit talán partnerünk nem is tud rólunk, vagy éppen szolgáltatásaink termékeink kapcsán is feltárhatunk izgalmas információkat előttük. A munkatársak esetén pedig a belső viccek és emlékek beépítésére is van lehetőségünk, ami később nosztalgikus pillanatokat is okozhat majd náluk. Az ajándékozási folyamat így nem csak személyesebb lesz, hanem hozzájárul a cég imázsának, branjének erősítéséhez is.

Fenntarthatóság & Társadalmi felelősségvállalás

A loc(k)albox fenntarthatósági szempontból is hozza az elvárásokat. Az elegáns megjelenésének köszönhetően nincs szükség díszcsomagolásra, így csökkentve a hulladéktermelést. A dobozokban rejlő kézműves termékek megóvására esztétikai szempontból is mutatós, természetes, bio fagyapotot használunk, mely teljes mértékben környezetbarát. Emellett a dobozba rejtett prémium minőségű hazai kézműves termékek, élelmiszerek, kozmetikumok, stb.. helyi kistermelőktől származnak, támogatva ezzel a helyi gazdaságot és a lokális értékeket. A doboz vásárlásával ráadásul a Gyermekétkeztetési Alapítványt is támogatják azok, akik minket választanak, mivel minden dobozunk értékesítése után 250 Ft az alapítvány részére kerül kifizetésre, segítve a rászoruló gyermekeket és családjaikat.

Elegancia és praktikum együttese

A loc(k)albox megalkotásánál célunk volt, hogy valami olyat alkossunk, ami szép, és szívesen kiteszik az emberek az otthonukba, mint stílusos lakberendezési elemet. Így jött a világító dekorációs ajándékdoboz ötlete. A kézzel festett fedlapon lévő mintán keresztül és a dobozba helyezett LED mécsesnek köszönhetően a loc(k)albox dekorációs világításként különleges hangulatot teremt, és díszítheti a falat, asztalt vagy polcot is. Az ajándékozás után a doboz továbbra is egy hasznos tároló funkcióval is bíró, esztétikus eleme marad bárki otthonának, amely emlékezteti a megajándékozottat a különleges pillanatra, amikor azt megkapta.

Hazai csúcsgasztronómiai élmény a dobozba zárva

No, de nem mehetünk el amellett a tény mellett, hogy bizony itt nem csak a doboz, hanem a benne rejlő dolgok is különlegesek. Startupunknál az indulásunkat megelőző 2 hónap azzal telt, hogy megtaláljuk hazánk legjobb kézműves termelőit és az innovatív ajándékozási élmény elhozása mellett egy másik küldetésünket is teljesítsük, ami nem más, mint, hogy megmutassuk lokális értékeinket. Így kiemelten széles választékot kínálunk a beltartalom tekintetében, ahol a legjobb alkoholos és alkohol mentes italok, levárok, csokoládék, chili szószok, fűszerek, kézműves natúr kozmetikumok és még hazai társasjátékok is megtalálhatóak.

/Figyelem! A lakossági webshopunkban látható dobozok, csak a töredéke a nálunk elérhető majdnem 130 kézműves által biztosított termékpalettának”. Mindenképpen érdemes kérni ingyenes, 20 perces konzultációnkat, ahol az igényeket feltárva állítunk össze cégre szabottan összeállításokat.”/ A cégeknek szóló aloldalunkon emellett számos hasznos információ megtalálható még.

Legyen az idén más az ajándékozás

Az üzleti ajándékozás célja, hogy erősítse a kapcsolatokat és maradandó benyomást keltsen. A loc(k)alboxnál az a célunk, hogy azoknak segítsünk, akik szeretnének kreatív, innovatív ajándékozóként megjelenni partnereik és kollégáik körében, akik ráadásul az etikus ajándékozás mellett teszik le voksukat és társadalmilag fontos ügyeket is támogatnak az ajándékozás útján. Célunk, hogy ügyfeleink erősen ki tudjanak emelkedni a konkurenciájuktól (hidd el, nem csak Te adsz ajándékot a piacodon). Ebben maximálisan a segítségedre leszünk és most ráadásul az július 30-ig konzultációt kérők körében egyedülálló szolgáltatásokat is adunk ajándékba, azoknak, akik végül minket választanak. Érdemes kattintani a kapcsolat oldalunkra és jelentkezni nálunk, hogy elindulhassunk együtt az innovatív ajándékozás útján.

Kövess Minket

Újdonságok:

Ne maradj le cikkeinkről

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE

VAN ITT MÉG VALAMI

Ne menj el üres kézzel

Fogadj el 10% kedvezményt tőlünk

KUPONKÓD: vipmeglepetes