BLOG

Szívünkben élő ritka pillanatok, avagy az évfordulós ajándékozás fontossága

Kultúránk alapköve, az évfordulók ünneplése

Egy pár, egy család vagy egy közösség életében is nagyon fontosak a kialakult szokások, rituálék, melyek kiszámíthatóak, ciklikusak és erősítik az egyének közötti összetartozást. Ezek a rituálék lehetnek a hétköznapok részei, mint egy közös étkezés vagy a rendszeresen ismétlődő hétvégi programok, vagy a különleges alkalmak, mint például egy évforduló. Azt, hogy az emberek számára mennyire fontosak az évfordulók megünneplése mi sem bizonyítja jobban, mint hogy piros betűs, munkaszüneti napokként még a naptárakban is szerepelnek.

Általában a jó dolgokra, az életünk vagy a történelmünk szempontjából meghatározó eseményekre szívesen emlékezünk, és fontosnak tartjuk a megünneplését. Az egyik legnépszerűbb és leggyakoribb évforduló az életünkben a párkapcsolatainkhoz köthető, úgy, mint a házassági évforduló. A házasságkötés komoly változást jelent az életünkben, érzelmi szempontból is egy olyan pillanat, ami meghatározó, amire évről évre jó visszaemlékezni. Abból is látszik, mennyire meghatározó ünnep, hogy a világon a legtöbb kultúrában számon tartják, és a házastársak valamilyen formában megajándékozzák egymást ezeken a napokon.

Kiemelt jelentőségűek még a kerek évfordulók, és a nemzeti ünnepek is, utóbbiak kiemelt fontosságóak hiszen az identitástudatot formálják az egyénben, vagyis azt a tudatos kapcsolatot, hogy tartozom valahova, valakihez, ehhez a nemzethez, ehhez a közösséghez. Közben ott van tudatban a halál gondolata is, ki bevallja ki nem, de igazából mindenkit foglalkoztat. Az évfordulók alkalmával tulajdonképpen hálát is adunk az eltelt évekért, hogy még mindig részesei lehetünk ezeknek az eseményeknek, a kerek évfordulókon meg általában egy kicsit számot is vetünk az eddigi életünkről.

Emlékezetes évfordulós meglepetések

Ha azonban az évfordulók ennyire fontosak számunkra, amikor jól esik visszaemlékezni azokra a pillanatokra amikor igazán boldogok voltunk, amikor hálásak vagyunk az évekért, amiket kaphattunk, akkor nem kellene az ajándéknak is legalább ennyire fontosnak lennie? A személytelen, gyorsan, polcról lekapott, unalmas, semmitmondó ajándékokkal azt üzenjük a szeretteinknek, hogy nem elég fontosak számunkra, és se időnk se kedvünk nincs az ajándékkereséshez. Pedig egy jól megválasztott ajándék szimbolikus jelentőséggel is bírhat, és lehet annyira meghatározó, hogy még évekkel később is emlékezünk rá. A történelemben számos példával találkozhatunk, ilyen például a Taj Mahal, melyet Shah Jahan építtetett a 14. gyermekük születésekor elhunyt feleségének, amely ma is az örök szerelem és hűség jelképe, vagy a Miss Liberty, a New Yorknál álló szabadság szobor, amelyet Franciaország ajándékozott az Amerikai Egyesült Államoknak függetlenségének 100 éves évfordulójára, és vált a szabadság jelképévé. Bonaparte Napóleon második feleségének gyémántokkal kirakott koronát ajándékozott az esküvőjükre, ami a királyi státusz mellett a szerelmét és a figyelmét is kifejezte. John Lennon és Yoko Ono ajándékozási szokásai is jó példa, hiszen szívesen adtak zenével kapcsolatos ajándékokat egymásnak, élményt, vagy saját maguk által tervezett jelképeket, olyan tárgyakat, amit utána a béke és az emberi jogok előmozdításában végzett munkájuk, kampányaik során fel tudtak használni, és amelyek jól szimbolizálják, hogy az ajándékok nemcsak tárgyi értéket képviselnek, hanem érzelmeket, értékeket, közös élményeket is.

Azonban ahhoz, hogy egy ajándékkal lenyűgözzük a másikat és kifejezzük, hogy mennyire fontos számunkra, nem kell milliomosnak lennünk, és még hosszú heteken át sem kell törni a fejünket, mivel tegyük különlegessé a pillanatot, mivel a Lockalbox okos ajándékdobozoknak köszönhetően ma már erre létezik egy olyan különleges megoldás, ami garantálja a feledhetetlen meglepetést legyen szó akár házassági vagy egyéb évfordulóról. A Lockalbox okos ajándékdobozai a modernkori ajándékozás innovátora, ahol a játékos élmény ötvöződik a gasztronómiával, többszörösen okoz meglepetést és biztosan ott marad az ajándékozott emlékezetében. Ismerd meg évfordulós ajándék megoldásainkat és nyűgözd le a párod, úgy, ahogy még előtte soha, senki.

Kövess Minket

Újdonságok:

Ne maradj le cikkeinkről

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE

VAN ITT MÉG VALAMI

Ne menj el üres kézzel

Fogadj el 10% kedvezményt tőlünk

KUPONKÓD: vipmeglepetes