BLOG

Hogyan tedd emlékezetessé a nászajándékot? Próbáld ki ezt az új innovatív ötletet

Esküvői szezon

Közeledik a nyár és ezzel az esküvőszezon. Bár egyre nagyobb divat egy kora őszi, késő tavaszi vagy esetleg egy hangulatos téli esküvő, de az időjárás kiszámíthatatlansága miatt még mindig a nyáron tartott esküvők a leggyakoribbak. Az időjárásnak régen még nagyobb szerepe volt, mint napjainkban, hiszen úgy tartották, ha napos az idő, akkor boldog és hosszan tartó lesz a házasság. Ezek a babonák azonban az évek folyamán jelentőségüket vesztették, ma már nem ez alapján választanak időpontot a házasulandók. Ha esküvőre vagyunk hivatalosak két kérdés fogalmazódik meg bennünk, a „Mit vegyek fel?” és a „Mennyit illik adni?”. Az első kérdésnél nem tudunk tanáccsal szolgálni, és elég összetett is a téma, viszont az ajándékozás terén megpróbálunk némi segítséget nyújtani. A házasságkötés az emberek számára életük egyik legfontosabb eseménye, így vendégként is nagy figyelmet fordítunk az ajándékra. Az esküvői ajándékozási szokások kultúránként eltérőek lehetnek, azonban az utóbbi években sok esetben inkább pénzt adnak és kapnak is szívesen az emberek, ami valójában nem újkori szokás. A régi paraszti kultúrában is pénzt jelentett a nászajándék, és az eljegyzési ajándék, illetve a házasságkötési ajándék volt valami használati tárgy. Az ifjú házasok közös vagyona volt ez, amit akár vissza is lehetett követelni, ha valaki hibájából felbomlott a házasság.

Nászajándék borítékban

Egy esküvő megszervezése nagy anyagi megterheléssel is jár a jegyespár számára, ami függ a vendégek számától és a helyszíntől is, így nagy eltérések lehetnek a különböző régiókban. Vendégként az összeget a fogyasztás árához mérten próbáljuk meghatározni, de valójában csak sejtjük, hogy mennyi is lehet ez az összeg. Sajnos jellemző sok vendéglátó helyre, hogy ha esküvőre kell a menü, akkor drágább árat számolnak per főre. Az amerikai filmekben nagyon egyszerűnek tűnik az ajándékozás, hiszen a kívánság lista már megvan egy adott boltban, a násznép pedig csak besétál és kiválaszt egyet közülük. Azonban manapság inkább az a jellemző, hogy a jegyespár már az esküvő előtt is együtt él, így gyakorlatilag mindenük megvan ami ehhez szükséges. Divat lett pénzt ajándékozni, amit nyíltan vagy burkoltan, de jeleznek is a meghívottaknak. Azonban még mindig nem tudjuk, hogy mennyi is az annyi. Röviden a saját fogyasztásunkat legalább illik a borítékba tenni, de mivel ez nagyon eltérő lehet, és az összeget a jegyespár nyilván nem közli a meghívottakkal, így marad a tippelés. Mivel azonban valószínűleg nem a pénz a fő szempont a meghíváskor, hanem az öröm megosztása, a közös ünneplés, így úgyis mindenki annyit ad amennyit tud.

Kreatív ajándékozás esküvőre

Pénzt adni esküvőre tehát egy nagyon népszerű és praktikus szokás, amivel nem lehet melléfogni, mert nem akarja majd visszacserélni az ifjú pár. És ha már pénzt adunk, akkor azt lehetőleg minél kreatívabban tegyük, hogy emlékezetes is maradjon a pár számára. Ennek az ajándékozási szokásnak talán csak egyetlen negatívumát tudnánk felhozni, hogy nem marad utána egy tárgy, egy olyan emlék, amiről majd felidézhetik életük egyik legfontosabb napját a szerelmesek, sőt sokan el is felejtik később, hogy mit is kaptak ajándékba. A pénzátadás kreatív módjára számtalan megoldás létezik már, hiszen ennek egyre nagyobb divatja van, azonban a szépen csomagolt bankjegyek csak az adott pillanatban dizájnosak, de ettől még nem lesznek igazán felejthetetlenek. Erre kínál megoldást a Lockalbox interaktív okos ajándékdoboza, amellyel kap az ifjú pár egy igényesen megmunkált fa dobozt, rajta egy lakattal, egy QR kóddal és már indulhat is a választott kvízjáték, akár közösen, akár csak meghitten kettesben, de egy biztos, a pillanat felejthetetlensége garantált. Kérhető egyedi kvíz a párra szabottan, ami még inkább fokozza a személyesség élményét is. A doboz tartalma választható, mindenkinek az igényeire szabható, és könnyen mellé tehető még egy boríték az új élethez szánt pénzösszeggel. A házasság boldogságát és tartósságát nem garantálhatjuk, de az ajándék által szerzett örömet és vidámságot igen. Amennyiben kedvet kaptál ilyen kreatív módon ajándékozni a nagy napon, akkor tekintsd meg nászajándék boxainkat.

Kövess Minket

Újdonságok:

Ne maradj le cikkeinkről

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE

VAN ITT MÉG VALAMI

Ne menj el üres kézzel

Fogadj el 10% kedvezményt tőlünk

KUPONKÓD: vipmeglepetes